torsdag 1. mars 2012

Rimini sommeren 91

Først reiste vi til Bærum for å være barnevakt ei uke for ei lita tutte. Det var ei fremmelig frøken som gjerne ville ordne med det meste sjøl. Men alt gikk fint.

Therese 2 år


Vi hadde bestemt oss for ferie i Italia sammen med eldste dattera og hennes familie, og billetter til Rimini var bestilt. Rimini ligger ved Adriaterhavet. Det er et typisk badested, for her er gode forhold for soling og bading. Vi reiste av gårde, kom vel fram og sjekket inn på hotellet.

På hotellterrassen


En dag dro jeg til Firenze alene. Bussen kjørte ut fra Rimini og opp i fjella, men fjelltoppene var ganske grøne. Det var tre overalt. Vi var i Toscanaregionen. Italia har 20 regioner.

Fjella var grønkledde


Firenze er provinshovedstad i Toscana, og byen ligger ved elva Arno. Over Arno går sju bruer. Den mest egenarta er Ponte Vecchio, den gamle bru. Den er bygget av romere. Brua ble ombygd på 1300-talet.

I Firenze


Firenze var genienes by. Her kan nevnes Leonardo da Vinci, Rafael, og Michelangelo. Storhetstida var fra 1200- 1500. Bybildet domineres av den runde kuppelen til domkirka, Santa Maria del Fiore.

Fra Firenze


Firenze har mange kunstskatter og vakre bygninger. Mange flotte statuer ser en flere steder i byen. I middel- alderen var Firenze et knutepunkt for europeisk handel. Personer fra Firenze blir kalt florentinere.

Flotte statuer i Firenze


Renessanse- palasset Palazzo Pitti har store kunstsamlinger og der ruslet jeg rundt og så det ene maleriet finere enn det andre. Renessansen fikk sitt gjennombrudd i Firenze. Et av de berømte maleria var av Afrodite som sies å ha steget opp fra skummet nær Paphos. Der vi var og plukka hjerteforma stein da vi var på Kypros. 

Venus fødsel


Rimini ble grunnlagt av romerne i 268 før Kr. Byen er hovedstad i provinsen Rimini. Dette var hjembyen til den kjente filmskaperen Frederico Fellini. Vi spaserte turer langs strandpromenaden og satte oss iblant på en restaurant. Lillefrøken ville helst prøve alle apparat hun kom forbi. En kveld var det for eksempel et romskip.

På tur i et romskip


En dag var vi alle på tur til lilleputtstaten San Marino. Den ligger i Appenniene, et fjellområde et stykke fra Rimini. Vi stoppet i hovedstaden som også heter San Marino. Byen har bratte gater oppetter fjellet, og der ligger butikker tett i tett. Vi hadde besøkt lilleputtstaten før, men artig å se igjen.

I San Marino


Lillefrøken likte godt å bade i bassenget. Hun hadde sin "flyteand" og plasket i vei. Det var godt å avkjøle seg for de voksne også.

I badebassenget


Rimini er en av de mest kjente badebyene i Europa. Men så er her 15 km lang strand å boltre seg på. Ofte slo vi oss ned på en av de mange strandbarene og spiste lunsj, pizza for eksempel. Men så var ferien over, og det var bare å pakke sammen. Alle dagene i Rimini hadde vi flott vær.

En tur til på stranda

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar