tirsdag 13. mars 2012

Familieferie på Mallorca, 97

Det ble enda en tur denne sommeren, for hele familien reiste til Mallorca i august. Denne gangen skulle vi bu i Alcudia på Estrella del Mar. Vi hadde leiligheter på rekke og rad i fjerde etasje.

Frokost på vår balkong


Alcudia ligger nordøst på Mallorca. Det er ett av de mest populære feriemålene på øya. Det er blant annet fordi der er ganske stabilt vær. Vi hadde strålende sol fra en blå og skyfri himmel.

Avslappning ved bassenget


Det var en spesiell dato i august de fleste i familien var obs på, og i all hemmelighet hadde de pønsket ut en overraskelse. Da vi intetanende kom til en av de andre leilighetene var det gjort klar til feiring.

Barna var også med i feiringen


Stranda på Alcudia er lys, finkornet og langgrunn. En flott strand og den ble nyttet. De minste hadde fått sine "flytefisker", en hadde en stor plastikkhai. Det ble soling og bading i stor skala.

På stranda i Alcudia


Etter en lang dag på stranda eller ved bassenget, var det fint å komme til leiligheten. Nå var det dusjing og pynting, naturligvis måtte en ta seg bra ut når en skulle til sentrum og spise midag på restaurant.

De yngste er klar


Gamlebyen i Alcudia kan tidfestes tilbake til 1300- talet. Rundt byen ble bygget en bymur som en antar også er fra 1300- talet. Vi var flere ganger i gamlebyen. Interessant å rusle rundt der, men det var varmt så forfriskning måtte til.

I gamlebyen i Alcudia


En dag fordelte vi oss i to biler og kjørte til Palma. Opprinnelsen til byen kan føres til Romertida. Palma de Mallorca er hovedstad i regionen Balearene, og ligger på øyas sørkyst. Vi var også innom et delfinshow, papegøyeshow osv.

Ferdig med delfinshow


Den gotiske katedralen i Palma måtte vi studere. Katedralen er fra 1400- århundre. Den ble bygget på restene etter en arabisk moské. En rekke tilbygg er fra nyere dato. Et mektig byggverk.

Foran katedralen i Palma


Alcudia er grunnlagt av fønikerne og er Mallorcas eldste by, og nå var vårt opphol her over. Siste kvelden på Mallorca spiste vi middag på havnepromenaden. God middag i godt lag. To uker var over, og vi hadde hatt sol og strålende vær hele ferien.

Avskjedsmiddag i Alcudia


Reisa hjem gikk etter oppsatt skjema, og på Gardermoen tok vi avskjed med en del av familien. Nokre av oss kjørte mot Sunnmøre. På Dombås stoppa vi og spiste middag før siste strekninga hjem.

Stopp på Dombås
   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar