søndag 8. januar 2012

Tur med frakteskuta "Elin" Sommeren 72

Også denne sommeren dro vi på to ferieturer, og igjen ble det først båttur, men bare en kort reise. Denne gangen hadde eldstemann med en kamerat. Først skulle vi til Hordaland, til Vaksdal som ligger mellom Voss og Bergen. Kanskje vi skulle laste ved Vaksdal Mølle? Intet er notert om det. Etter endt oppdrag i Vaksdal, gikk turen til Åkrehamn på Karmøy.

På vei ut fra Vaksdal

Så ble det kurset mot Bergen. Byen som ofte blir kalt Vestlandets hovedstad. Bergen har i hele sin historie vært en ledende internasjonal handels- og sjøfartsby. Som vanlig gikk vi på land, slik vi gjorde i alle havner sjøl om vi hadde vært der før. Denne gangen ruslet vi rundt i en våt by, men det var ingen bombe, for Bergen er kjent for regnet sitt.

Et vått Bergen

Båten tøffet videre og nå skulle vi til Nord- Jæren, til Stavanger. Byen som er den fjerde største i Norge. Tradisjonelt regner en med at byen ble grunnlagt i 1125. Det ble også bispesetet, og byggingen av domkirka ble startet. Men første biskopen var engelsk. Vi turistene stod klar for en tur på byen.

Fra parken i Stavanger


Dette var siste stopp for vår lille tur, men vi fikk en fin sjøreise til hjemlige trakter. Blått hav og sol.

Stille hav og solnedgang



   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar