onsdag 11. januar 2012

Ferie sommeren 74

I januar dette året skjedde noe spesielt i familien. Storken kom flygende med en liten prins som dalte ned mellom tre store søsken. Han var kun seks måneder da han ble med på sin første reise. Men før vi dro, ble det litt "pianospill".

Ved pianoet. Seks måneder gammel


Vi skulle på sjøtur og tok blant annet om bord vogn, badebalje og bleier. Så la "Sørtun" fra land. På denne turen hadde eldstedattera med en venninne. "Sørtun" kurset mot Sverige, og båten skulle gå gjennom Trollhettankanalen. Kanalen er 82 km lang og har 6 sluser. Den går mellom Venern og Kattegat. Det var spennende å bli med gjennom slusene. 

"Sørtun" i en av slusene


Vi var innom et sted som het Oterbecken. Det gikk fint med yngstemann så langt på turen. Han gjorde store øyne da vi matet et svanepar med unger som svømte rett ved båtsida.

Mating av svaner i Oterbecken





Neste stoppested var Kristinehamn som ligger i Vermland, ved Venern. Som vanlig gikk vi på land for å kikke på omgivelsene. Sola skinte og det var fint å spasere rundt og se på stedet.

Spasertur i Kristinehamn



Så gikk turen til Gøteborg som er nest største by i Sverige. Byen ligger på begge sider av Gøta elv, rett ved munningen av elven i Kattegat. Her skulle vi turistene sjølsagt besøke Liseberg, fornøyelsesparken som ble åpnet i 1923. Barna kjørte berg- og dalbane og koset seg i parken. Yngstemann slappet av i vogna.

Yngstemann sover, Liseberg får vente

Turen gikk tilbake til Norge først Porsgrunn, så Oslo. I hovedstaden gikk vi i samlet flokk en tur på strøket. Vi var kjent i byen nå.

Utenfor Rådhuset


Vi satte videre kurs mot Kristiansand i Vest- Agder. Byen blir også kalt Sørlandets hovedstad. Vi gikk i land og tok en tur i byen. I gågata tok vi pause, for yngstemann skulle ha mat til fastsatt tid.

På bytur i Kristiansand


"Sørtun" kastet loss og kurset nordover, og vi turistene skulle på land. Den første reisa til yngstemann hadde gått over all forventning. Ingen problemer underveis.

På Sørlandskysten, vi er på hjemvei
















    

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar