mandag 9. januar 2012

Campingtur sommeren 72

Vi var som besatt av campinglivet, og denne seinsommeren 72 ville vi også av gårde.Hvordan vi fikk plass til alt har jeg vanskelig med å forstå i dag. Men vi lastet i og på bilen og la ivei med friskt mot. Første rast var ved Jølstravatnet. Solen skinte og det glitret i innsjøen som sies å være ca 30 km lang, og 210 m på det djupeste.

Rast ved Jølstravatnet

 Første sted vi slo opp teltet var på Voss. Vidare tok vi ruta over Haukelifjellet, også der måtte vi ta en pause. Men nå dekket vi på panseret bak på bilen og spiste lunsj mens vi studerte den storslagne fjelnaturen.

Lunsj på Haukelifjellet


Via Hardangerfjorden kjørte vi til Mandal. Der campa vi på Sjøsanden. Her ble det late dager med soling og bading. En rundtur i byen ble det også.

Badeliv på Sjøsanden


Så kom det som vi egentlig hadde pønsket ut. "Sørtun" kom innom Mandal, og da fikk vi lempet om bord bilen, og vi turistene inntok båten med en mine som om dette var daglidags. Resten av turen skulle vi altså ta sjøveien. Vi var innom Holmestrand, Sandnes og Kristiansand. I hver by var vi på land og ruslet rundt.

På strøket i Kristiansand


Nest siste stopp før vi skulle sette kursen hjem, var Sauda. Historia om Sauda sies å gå helt tilbake til Istida. Det var da menneska kom vandrende oppover mot Skandinavia for å bosette seg. I Norge i den sørlige del av landet. I Sauda er det gjort funn som viser aktivitet fra både Vikingtida og Middelalder. Vi lå i Sauda en søndag, og hele familien la søndagsturen til sentrum. Siste havn var Bergen, så skulle vi hjem.

Søndagstur i Sauda

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar