fredag 13. januar 2012

Sommeren 76

Først må jeg opplyse om at campingferien sommeren 75 ble den aller siste, teltet ble pakket på loftet og aldri mer brukt. Men sjøreisene fortsatte, og så kom en ny trend som vi fikk smaken på etter hvert. Skal fortelle om det senere, men jeg tar år for år. Nå skal jeg fortelle om sjøturen sommeren 76. "Aril " var en båt som ble leid inn, og store deler av denne sommeren hadde flere av oss sommerjobb om bord. Eldstemann var i militære så han var ikke med, men eldstejenta jobbet på dekk, minstejenta var barnepike for yngstemann, og jeg var ferievikar i byssa. Men sjøl om vi jobbet, fikk vi sett mye denne sommeren. Først gikk båten til Sør- Trøndelag, til Muruvik på sørsida av Stjørdalsfjorden. Deretter Sjørdal. Turen derfra gikk direkte til Landskrona i Sverige. Og på land gikk vi.

Fra Landskrona

Fra Sverige ble kursen satt mot Danmark. Vi skulle til Korsør som ligger på Vest- Sjælland, ved Storebælt. Om vi losset eller lastet kan jeg ikke huske, i alle fall gikk turen videre med full fart mot Nord- Norge. En fin sjøreise.

Idyll fra Nord- Norge


Et sted her nord måtte båten i dokk, men det gikk raskt og ruta som var oppsatt kunne følges. Først Haugesund, så Svelgen. Fra Tamshamn gikk vi igjen til Haugesund. Om stedet vi kom til var stort eller lite, på land gikk vi.

På spasertur i Haugesund


Igjen gikk reisa til Korsør i Danmark, og til Landskrona i Sverige. Tidligere var Landskrona en dansk by og het da Landskrone, men den er altså svensk og ligger i Skåne. Når vi var på vei med last var lukene skalket, og yngstemann hadde sin sandkasse der.

Lukene er skalket, vi er i fart

Vi skulle nå tilbake til Norge, til Rogaland, for neste havn var Stavanger. Været var flott , sjøen blå og for det meste rolig. Sjølivet ble ikke ensformig, mer som et cruise. En runde i Stavanger ble det også.

Fra parken i Stavanger


Neste havn var Oslo. Naturligvis ville vi ta en tur på Strøket, men vi skulle også besøke slektninger. Vi ble traktert med kaffe og kaker, og drøsen gikk om nytt fra gamle trakter. Et hyggelig besøk, men det ble for mye for yngstemann som måtte bæres om bord.
Hyggelig møte

Travelt med Oslo- besøk

Ordren var nå å gå til Svelgen og Torvastad, derfra direkte til Trondheim. Der fikk vi anledning til å gå på land og rusle rundt i byen. Vi så blant annet Nidarosdomen og Stiftsgården. Men dette var vår siste havn denne reisa. På turen sørover skulle vi på land etter en begivenhetsrik sjøreise.

Ved Stiftsgården i Trondheim
  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar