torsdag 5. januar 2012

Campingtur til Østlandet og Sørlandet sommeren 70

Da avreisedagen kom, pakket vi teltet på biltaket og surret rundt en oransje presenning. Til slutt tok jeg med en boks med hardevafler som var bakt for anledningen. Det var standard den gangen. Da alle var på plass, startet vi opp. Første stopp var på Dombås. Vi hadde også et kort stopp i Lillehammer.

På Dombås

Første stedet vi slo opp teltet var på Rognstranda camping i Telemark, innerst i Rognsfjorden. Været var flott, vi var bortskjemt med fint ferievær. Plutselig en dag svinget en kvit buss inn på campingplassen. Øverst på bussen stod: Gjøglervognen. Ut kom Kirsten Langbo, den gang en kjent barnetimetante. Hun sang og spilte trekkspill for barna og oss andre. (Bilder fra dette kan ikke legges ut grunnet alt publikum)

Vi dro videre og var innom Notodden, og Vikersund der vi kikket på hoppbakken. Det var til Kristiansand vi hadde tenkt oss, og der slo vi oss til på Hamresanden. Det ble soling og bading i kjempefint vær. Men vi tok oss tid til å besøke Dyreparken, det var før Julius kom.

I Dyreparken
Det var fine dager på Hamresanden. Hver morgen gikk som regel en av barna for å kjøpe ferske rundstykker i kiosken rett ved. En dag gikk minstejenta alene, og til vår forundring kom hun raskt igjen med varene. Det var alltid kø ved kiosken. Var det ikke kø i dag, spurte vi. Joda, svarte hun, jeg talte seksten og da gikk jeg fremst. Køkultur kom visst senere.

 Badeliv på Hamresanden



Vi måtte bryte opp og starte på hjemturen. På veien over Røldalsfjellet hadde vi et par stopp, både for å plukke bær og for å klappe geiter.

Vi plukker blåbær på Røldalsfjellet

Geitene var nysgjerrige
Vi bestemte at siste camping skulle være på Voss. Det var fortsatt nydelig vær, og vi tok oss tid til å se nærmere på Voss. Men nå måtte vi kjøre siste biten hjem, helt til slutt gikk den over Åheim.

På Voss camping
     

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar