torsdag 16. august 2012

Turen til California del 2

Vi skulle være fire dager i San Francisco, og nå var også resten av reisefølget kommet. Først bestemte vi oss for å følge en hop on hop off buss for å få en oversikt. Skyskrapere var en del av bybildet.

Skyskrapere

San Francisco er både en storby og et fylke i California. Byen vokste hurtig grunna gulljakten som tok til i 1848.

Spesiell skyskraper


Det var et stort jordskjelv her i 1906, men byen ble bygget opp igjen. Det var mye spennende å se fra bussen, og de yngste koset seg.

De yngste liker seg

De store også

Området var befolket av små landsbyer med urbefolkning da de første europeere besøkte området i 1769. Mange spesielle hus å se. På bildet ser vi et hus der blomstene er malt på veggene.

Spesielt hus



Bussen suste videre over The Golden Gate Bridge. Der ble det et stopp. Denne hengebrua over munningen av San Franciscobukta er 2, 7 km lang. Den ble bygt mellom 1933- 1937.

The Golden Gate

De siste 70 åra har brua stått imot flere jordskjelv, inkludert skjelvet i 1989 som målte 7,1. Kun tre ganger har den vært stengt grunnet sterk vind. Herfra har vi god utsikt inn til byen.

Skyline San Francisco



Etter bussturen var det tid for lunsj, og vi spiste på en spesiell kafé. Der var også statue av Marilyn Monroe.

Vi spiser lunsj


Marilyn Monroe



Mest kjent er nok San Francisco for de bratte gatene, og nå spaserte vi for å studere noen av dem. På veien kom vi forbi en butikk som vakte stor interesse hos de yngste.

På gotteributikk


Det var en fryd å se de bratte gatene, helt spesielt å spasere i dem. Her kommer noen bilder som taler for seg selv.

I en bratt gate



Husa så skakke ut



Gatene er meget spesielle




Vi så kirka der Marilyn Monroe ikke fikk gifte seg i 1954 med den kjente baseballstjernen som var fra San Francisco, Joe Di Maggio. De ble viet en annet sted, men kom til kirken og tok brudebildene. Før et år var gått ble de separert. Bildet er tatt på kirketrappen.

Hit og ikke lenger, Marilyn


Nå gikk vi oppover mot det kjente Lambard Street.Gaten er så bratt at bilene må kjøre i sikk sakk nedover. Det er et fint sted med mye blomster. Her oppe er flott utsikt nedover mot byen.

Lambard Street



Fint område




God utsikt



Det ble en lang og interessant dag, så da kvelden kom var ingen klar for noen sprell. Vi spiste på samme restaurant som dagen før, og tok igjen en tidlig kveld. Her bare filmet jeg, men tok ingen bilder. Derfor avslutter jeg denne delen med et blomsterbilde. Vi hadde sett masse fine blomster denne dagen.

Vakre blomster

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar