søndag 26. august 2012

Turen til California, del 12

Det var søndag morgen 5. august, og vi spaserte til hotell Loews som en av familiene bodde på. Hotellet lå kun et lite stykke fra vårt hotell. Vi ventet i bassengområdet mens de gjorde seg klar. Først kom Dina, og vi tok bildet ved bassengområdet der vi har den kjente åsen i bakgrunnen.

Ved bassengområdet på Loews


Da alle var klare tok vi en Hop on- buss og satte oss på toppen. Været var strålende. Ruta vi skulle kjøre  var gjennom Hollywood, nedover Sunset Boulevard, så Beverly Hills og Rodeo Drive, gjennom The Grove Farmers Market, så Mel Rose Avenue og opp igjen til Hollywood.

Vi er igang


Vi kom forbi en kjent musikkforretning. I gata foran har mange kjente musikere satt sitt håndtrykk og autograf, blant andre Ozzy Osbourne.

Kjent musikkforretning


Oppe på høgdene så vi privatboliger, men hvilke rikinger som bodde akkurat der fikk jeg ikke med meg.

Privatboliger


Så The Comedy Store der mange komikere har startet sin karriere, også David Letterman.

The Comedy Store


Så Beverly Hills, et flott område med palmer og grønne planter, samt skilt som fortalte hvor vi var.

Beverly Hills


Ingen tvil om hvor vi er


Så Rodeo Drive som er den mest eksklusive gater i verden. Den gule butikken vi ser på bildet, hevdes å være den dyreste i verden. Her er det ikke bare å gå inn, her må en ha avtale å vise til før en får komme inn.

Dyreste butikken i verden


Det sies at her spilte Eddie Murphey inn flere scener til Beverly Hills Cop, iallfall et staselig bygg.

Et staselig bygg


Først kjørte vi gjennom et område, så kom vi forbi en statue av den mest kjente cowboyen fra filmens verden. John Wayne (1907- 1979) spilte i svært mange filmer, og han fikk Oscar i 1969.

Gate vi passerte


John Wayne


Vi passerte en fin gågate før vi kom til The Grove Farmers Market som fortsatt har boder med råvarer som i gamle dager. Men nå også mange restauranter og kafeer. Men vi kjørte bare forbi.

Fin gågate


The Grove Farmers Market 

Bussen kjørte videre gjennom gater, så kom vi forbi det kjente Capitol Records. Bygged er formet som CD-er som er stablet oppå hverandre, et artig musikkbygg.

Flere gater


Så Capitol Records- bygget

Så var bussturen over, og vi hadde fått et inntrykk av området. Nå spaserte vi til en kafé som viste seg å være ganske hip. Ungdommen synes den var akkurat passe for lunsj. Særlig en av kelnerne hadde lenker som hang både her og der. Men maten var ingen ting å si på.

Tid for lunsj


Etterpå gikk vi i retning hotellet vårt som lå midt i strøket ved Walk of Fame. Stjernene lyste til oss fra fortauet. Jeg ville ha bilde ved en kjent svensk filmstjerne, Ingrid Bergman.

Svensk stjerne


I dette strøket finner vi også en hel del folk utkledt som kjente filmfigurer. En som vandrer der er utrolig lik Michael Jackson.

Sammen med Michael


Vi shoppa litt før vi gikk til hotellet, og nå var det pause til vi før middag skulle møte ved badebassenget. En måtte roe litt ned også.

Ved badebassenget


Denne kvelden ble vi enige om å spise på en meksikansk restaurant, og der avsluttet vi kvelden. Nok en dag med masse inntrykk var over.

Meksikansk restaurant


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar