torsdag 30. august 2012

Mer om California- turen, del 16

Torsdag 9. august skulle vei reise videre fra Los Angeles. To av leiebilene måtte hentes på flyplassen, dermed ble det litt tid mens vi ventet. Først en kikk på bassengområdet. Her ved bassenget på Roosevelt tok Marilyn Monroe sine første offentlige bilder.

Her poserte Marilyn


Marilyn bodde på Roosevelt og de bygde en ekstra passasje til henne så hun kunne gå til rommene sine uten å bli beglodd.

Her er den overbygde gangen


Og her er romma hennes


Nå feiret de jubileum for Marilyn Moroe, med blant annet filmframvisning i bassengområdet om kvelden.

Forgudet stjerne



Vi gikk en rask tur til gata utenfor hotellet, og der ligger den mest kjente kinoen i verden The ChineseTheatre. Her er det holdt mest filmpremierer. Utenfor kinoen har kjente stjerner satt sitt håndtrykk og sin autograf på fortauet.

Øverste del av kinoen


Autografen til Eddy Murphy

  
Men så måtte vi sjekke ut fra hotell Roosevelt og være klar når bilen kom. En siste titt på de fine blomsteroppsatsene og den stilige lobbyen.

Fine oppsatser


Stilig lobby


Bilen kom,bagasjen lempet inn og vi tok plass. Sjåføren ville først kjøre en tur opp til den berømte dalen, og etterpå se litt på downtown. Og slik ble det. Først til en plass nær det berømte skiltet der bokstavene er 15 meter høge og 9 meter breie. Ingen tvil om hvor vi er.

Fortsatt i Hollywood 


Flott utsikt her oppe


Så nedover til downtown Los Angeles. Bilen ble parkert ved det kjente Walt Disney Concert Hall. Så tid for lunsj som vi spiste på en fin restaurant. En kjapp spasertur, men så måtte vi dra fra Los Angeles.

Til venstre her spiste vi lunsj


Litt av Walt Disney Concert Hall


Siste titt på Los Angeles


Nå ble kursen satt mot Las Vegas. Da vi var kommet ut fra byen, hadde vi i starten flere bosetninger, men så ble det mer glissent. Til venstre hadde vi blå fjell som bakteppe. Vi så et uvær langt borte, og lyn som flerret himmelen. Vi merket bare noen dråper på frontruta.

Blå fjell til venstre


Et uvær passerte


Det regnet langt borte



Vi kom til mer ørkenlignende landskap, og hadde vi tatt av til høgre, hadde vi kommet til Death Valley. Nå var det varmt ute, godt over 40 grader. Dette området er kjent for sin ekstreme varme. Det er målt helt opp til 56,6 pluss. Heldigvis skulle vi bare passere. Vi så veien i det fjerne foran oss.

Ørkenlignende landskap


I området til Death Valley


Vi så veien i det fjerne

Rett over grensa til Nevada lå et kjøpesenter og her ville vi ha en liten pause. Et par damer var flinke å shoppe, men jeg kjøpte kun en topp.

Kjøpesenter ved grensa


Så videre siste biten


Vi hadde GPS i bilen, så det gikk ganske greit for sjåfør og kartleser å finne fram til hotellet. Nå var vi altså i Las Vegas. Byen som er kjent for sine casinoer og bryllupskapeller.

Vi var i Las Vegas 

Sjåfør og kartleser dro til flyplassen og leverte bilen, mens vi to andre sjekket inn. Vi skulle bo på det kjempedigre hotellet MGM Grand. Det skulle hele gjengen. Resepsjonen var svært stor. Da alle var kommet i orden på romma, gikk vi en tur på stripa. Varmen slo imot oss da vi kom ut.



Mange opplyste bygg


Ungdommen ville spise på Hardrock Café og slik ble det. Etterpå ville noen videre på stripa, men da gikk jeg tilbake til det kjølige, herlige rommet på MGM. Det var på tide å avslutte dagen. Etterpå fikk jeg vite at de hadde hatt en super kveld på stripa. Noen hadde til og med opptrått med karaoke til stor jubel.

Middag på stripa



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar