onsdag 22. august 2012

Mer om Californiaturen. Del 8

Neste morgen som var onsdag 1. august fortsatte vi videre langs Big Sur. Dette er et tynt befolket område langs den sentrale kysten i California.

Vill natur


Jeg var forundret over den fine vegetasjonen ved toppen av fjellsidene. Iblant minnet det om stauder.

Fin vegetasjon


Vi stoppet stadig for å nyte det flotte og ville landskapet. Det jeg ikke fikk tatt bilder av var det store, praktfulle ørnene som sirklet over området, for de viste seg mens vi kjørte og kunne da ikke stoppe. Men det var nok av motiv.

Nok av motiv



Her i Big Sur stiger Santa Lucia- fjellene opp fra Stillehavet. Det høgste kystfjellet er Cone Peak og er 1571 meter høgt.

I Big Sur


Når vi kjørte hadde vi havet på venstre side og landskap på høgre side. Vi stoppet ved en butikk og gikk inn. Vi fant oss en matbit og kaffe.

Landskap til venstre



Her handlet vi litt

Vi var nå ganske nær en naturpark, kjørte dit og parkerte. Nå ville vi bruke litt tid til å gå en tur i parken. Det første vi kom til var et skilt, og da to av damene leste teksten, våget de ikke å gå lenger. Dermed var vi bare to som fortsatte.

Varsel om fjelløver

De to andre ville vente ved bilen, men vi andre spaserte videre. Vi gikk først gjennom en praktfull skog av gamle trær, så videre oppover i høgda. Det var variert landskap med lave vekster, berg, og bratt nedover mot dalbotnen.

I naturparken


Vi gikk et stykke til, men snudde da vi så hvor langt det var til toppen. Vi hørte et svare spetakkel foran oss, det var ungdommer som skulle sikre seg at fjelløvene holdt seg unna.

Vi ser toppen


Noen steder vokste blomster, særlig en gul type. Noen små kvite så jeg også. Og sannelig var en liten øgle ute og luftet seg.

Fine blomster


En ekkel krabat

Vi gikk videre nedover og kom til skogen med de høge trærne. De var sikkert eldegamle. Så videre ut fra naturparken som heter Pfeifer.

Mellom svære stammer


Gamle, mektige trær



Ved bilen satt de to damene og solet seg, smørblide og avslappet. Nå tok alle plass i bilen og vi satte kurs mot havet igjen.

Flott natur


Strålende utsikt


Navnet Big Sur er egentlig spansk "el sur grande" som betyr: Det store syd. (Det store land i sør). På bildene ser vi hvordan veien snor seg langs kysten.

Storslagent landskap


Eventyrlig strekning


Masse fotomotiv 

Vi kom til et sted vi så mange hadde parkert og folk stod ute og så på et eller annet. Dermed parkerte vi også og gikk for å se. Nedenfor var ei strand og der lå mange seler og dormet i sola.

Elefantseler


Her litt nærmere


Nå tok vi av fra ruta og kjørte østover innover til bondelandet, for vi hadde bestemt å overnatte på et sted som het Harris Ranch. Vi kjørte gjennom variert landskap, masse kyr beitet, og iblant store vinmarker.

Fint landskap


Vi sjekket inn på Harris Ranch for kun ei natt. Det var enda en del timer igjen av dagen, og de fleste stimet mot badebassenget.

Godt med et bad

Alle koser seg

Om kvelden spiste vi middag sammen i restauranten. Vi hadde langbord og praten gikk om bilturen denne dagen.

Middag på Harris Ranch


Andre sida av bordet

Etter middagen satt vi ei stund ved badebassenget, men vi skulle videre neste dag, så det ble ingen helaften.

Dagen ble avsluttet ved badebassenget


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar