mandag 27. august 2012

Turen til California, del 13

Etter frokost ville vi ta Hop on- buss til Venice Beach. Vi hadde todagers billett så vi hoppet på og av bussen etter som det passet. Men vi så mye på veien. Først hotellet der mange kjendiser hadde bodd, for eksempel Frank Sinatra, Ronald Reagan, Marilyn Monroe, og Elizabeth Taylor var sikkert innom.

Stjernehotellet


Elizabeth Taylor


Så kom vi forbi baptistkirka der en gammel kjendis, jeg husker ikke navnet, brukte å lese juleevangeliet hver bidige jul.

Baptistkirka


Videre til Beverly Hills igjen før vi kom til kirka der Elizabeth Taylor giftet seg med den styrtrike Hilton-arvingen, Nicky Hilton. "Nå er vi ett", sa Elisabeth, men noen få måneder etter var de to igjen, skilsmisse.

Beverly Hills


Kirka Elizabeth giftet seg


Brudeparet Elizabeth og Nicky


Eiendommen under eide filmselskapet Century City, men da de laget filmen Cleoptra med Elizabeth Taylor, ble den så rådyr at budsjettet sprakk, og de måtte selge eiendom. Her står disse høyhusa, men har fått navnet etter filmselskapet: Century City.

Century City


Vi var komne fram til området ved santa Monica og gikk av bussen. Rett bortenfor ligger Venice Beach. Et kjent området vest i Los Angeles. Blant annet kjent for sine strender. Her ble "Baby Watch", den kjente tv- serien fra 90- tallet spilt inn.

På Venice Beach

Digre strender



Venice Beach var et yndet sted for hippier, og noen ble aldri voksne. Noen gamle hippier satt og solgte sine varer. Bilene deres var godt dekorerte.

Dekorerte biler


På dette stedet slo også mange av de tidlige poeter og kunstnere seg ned. Her er også idyllisk med palmer.

Palmer pynter opp


Venize Beach er også kjent for sin lange, bilfrie promenade. Mystikken her lokket også Jimmy Morrison hit, og her ble medlemmene til "The Doors" samlet.

Bilfri promenade


Men som nevnt er strendene store, brede og fristende, og Stillehavet skyller sine dønninger innover stranda.
På stranda sitter badevaktene klar dersom noen skulle vase seg for langt ut.

Stillehavets dønninger på Venice Beach


Badevakter sitter klar


Men vi måtte ha pause, og da vi så at en kafé fristet med Happy Hour, gikk vi dit. Det var varmt, dermed godt å sette seg i skyggen.

Godt med skygge


Vi ruslet en stund til på Venice Beach og her var mye å se, også pussige folk. For eksempel han som gikk rundt og brølte stygt. På plakaten hans stod omlag slik: Hvis du betaler skal jeg holde opp å brøle. Men der var rolige steder også.

Spesielt sted Venice Beach


Men vi ville nå tilbake til hotellet, og ruslet mot stedet der bussen stoppet. Da traff på flere av gjengen, og vi tok bussen sammen mot hotellet.

Vi venter på bussen


På bussen i ettermiddagssola


Vi passerte Beverly Hilton, der blir Golden Globe utdelt hvert år.

Beverly Hilton


Det ble avslapning på hotellet før vi gikk til middag. Noen bestilte kake som dessert, og det var ikke noe knussel der, nei. Gode og mette avsluttet vi dagen.

Et voksent kakestykke


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar