fredag 17. august 2012

Tur til California del 3

Denne dagen skulle de fleste av oss voksne på heldagsutflukt til Napa Valley. Vi kjørte gjennom kupert landskap, og da vinrankene lyste grønne i landskapet, nærmet vi oss Napa Valley.

Kupert landskap


Vi skulle besøke fire vingårder. Napa Contey er et fylke nord for San Francisco Bay. Det er et av de opprinnelige fylka i California fra statsdannelsen i 1850. Nå skulle vi på vinsmaking.

Vi smaker californisk vin




Napa Valley er et av de fremste reisemålene i verden. Ordet Napa er av indiansk opprinnelse, og de lokale viser til en legende: Du vil alltid komme tilbake. På en av vingårdene var det bryllup på gang.

Brudepar og brudepiker



Vingårdene var fine områder med trær, fontener og nesten parklignende omgivelser med masse blomster. Her viser noen bilder fra vingårdene.

Idylliske omgivelser

Sjarmerende hus


Palmer pyntet opp



Masse blomster


Wappo- indianerne bodde først i disse traktene. Da var det laks i vassdraga, og her var elg og svartbjørn. Men nå kjent for sin vinindustri.



Alle de fire vingårdene lå som nevnt i idylliske trakter. Vinindustrien har økt betraktelig siden 1960. Her er langt over 200 vinprodusenter.

Mange palmer



Det var varmt og fint vær da vi besøkte Napa Valley. Å se vingårdene var svært interessant. På bildet har vi tatt en pause blant vindruene.

Pause mellom vinrankene




På en av vingårdene



Blomster i overflod



Besøket i Napa Valley var en hyggelig opplevelse. På hjemveien kjørte vi gjennom landskap med masse vindrueplanter.

Masse vinranker


Etter å ha spist denne kvelden satte vi oss og diskuterte dagens opplevelser. På bildet er det bare karen i midten som var med til Napa Valley.

Fredagskvelden er nesten over



 





 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar