onsdag 30. januar 2013

Lei vinteren 2013

Er lei vinteren enda vi ikke er helt ferdig med andre vintermåned. Kalenderen sier at februar også er vinter, og naturen har ofte vist at den kan bli enda lenger. Det hjelper å tenke på strender, palmer og varme. Bildet under ble tatt i går, i dag har snøen heldigvis sunket litt sammen.

Snølandskap

For å bli mildere stemt har jeg tenkt på steder det kunne ha vært greit å besøke en gang til. Kanskje Bali? En eventyrlig øy. På bildet har jeg gått til stranda som lå rett nedenfor hotellet, for å nyte sola, se på havet og se på brenningene som brøt kvitskummet rett bortenfor. Så et bilde tatt på hotellet.

På Bali, 2001

På hotelbalkongen, Bali 2001

Eller Sør- Afrika? Safari hadde vært tingen. Neste bilde er fra en rundreise i Sør- Afrika i 2002. Vi har vært i Johannesburg og kjørt et stykke nordover til Benganireservatet for å bli med på safari. Bildet viser en pause mellom to safariturer. Pause med litt te i hotellhagen før vi skal på kveldssafari.

Pause før neste safari

Vietnam er også en mulighet. Der kan en mellom anna besøke Vietnams eldste by Hoi An, lære om historien, og ikke minst spasere langs elva, nyte varmen, palmene og det fine landskapet.

Fra Hoi An, 2004

Kanskje slå på stortromma og dra til Australia! Vi var på rundtur der i 2005. Der er en masse kjente steder å besøke. I Cairns stod et besøk i regnskogen på programmet. Varmt og fint, samt svært interessant.

I regnskogen i Cairns, Australia.

India er et eneste stort eventyr. Varmt, eksotiske omgivelser og et brokete folkeliv. Rike, og mange fattige. Tenk å bli med på soloppgangen over Ganges ved Varanasi, bli med i en robåt som glir langs bredden for å se på alt som foregår en tidlig morgenstund. En utrolig opplevelse. Bildet er tatt i 2006.

Ved Ganges, Varanasi, India.

Kanskje cruise på Nilen ville være tingen? Langs Nilens bredder er grøderikt. Det er fin kontrast mellom knallblå elv, tett av grønne palmer med en bakgrunn av gulbrune fjell, over ser vi en blå himmel. Da er det fint å sitte i en god stol på skipet og nyte synet.

Cruise på Nilen,2007

Skal en nyte sol og badeliv er Thailand et fint sted. Varmt og eksotisk. Her kan en boltre seg i havet eller i basseng. I Hua Hin var et flott sted for badeliv. Bildet under er tatt i Hua Hin i februar 2009.

Badeliv i Thailand

Cuba kan jeg godt tenke meg å besøke en gang til. Vi var en rundtur på øya høsten 2009. Det er ei historisk interessant øy. Det kunne blåse litt iblant, men fin temperatur. I Havana var det kjekt å spasere langs havne- promenaden.

I Havana, Cuba

Cruise i Karibien er en fin måte å nyte sol og varme. Det gjorde vi i februar 2010. Vi besøkte flere spennende havner. Bildet under er tatt på ei strand i St. Martin.

I Karibien

Når en først er i cruisemodus kan det også anbefales å ta et cruise i de greske farvatn. Vi angrer ikke på cruiset vi var på i 2011. Vi besøkte flere havner, bildet er tatt på Mykanos,

På Mykanos

Til slutt må California nevnes. Der kjørte vi rundt tre uker sist sommer. En eventyrtur med masse opp-levelser. Jeg avslutter med et bilde fra Hollywood, fra bassengområdet til hotell Roosevelt der vi bodde. Her bodde også Marilyn Monroe en god stund, og ved dette bassenget ble bildene tatt som hun slo igjennom med.

Bassenget ved Roosevelt, Hollywood,California

I helga drar jeg på tur, og da blir det helt sikkert noe å fortelle om på tirsdag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar