fredag 18. januar 2013

Hvor var jeg den 18. januar for åtte år siden?

Dette funderte jeg på i dag mens jeg stod og så ut på et kvitt snølandskap med minus 10 grader. Det var i januar 2005, da måte jeg hente album nr 37. Langtidsferie på Tenerife, nesten en måned i Los Americas. Men hva gjorde vi 18. januar? Albumet viser at vi dro på tur til La Gomera.

Vi drar fra Los Cristianos

Ferga går til La Gomera fra Los Cristianos. Etter 45 minutter skal vi legge til i havna til La Gomera. Jeg er spent på hvordan denne lille kanariøya ser ut.

Straks i havn på La Gomera

Vi skulle med på en tur opp i høgda på øya som var grønn og kupert. Det var tendens til skodde på toppen, men så var vi oppe i fjella på 1500 meters høgde. Videre skulle vi besøke verdens eldste laurbærskog. Interessant å spasere i den, et laurbærblad "ramla" ned i veska mi, vanligvis er jeg helig sånn. Nå ligger det i album nr 37. Artig å ha.

Verdens eldste laurbærskog

Vi kjørte et stykke tilbake nedover høgda. Der spiste vi god lunsj på en restaurant. Da kom to karer og demonstrerte et plystrespråk som blir brukt på La Gomera. Det blir kalt Silbo. Plystringen kan høres fra dal til dal, så langt som 4 km. Der var spennende å få plystringen demonstrert.

En som viser plystrespråket

La Gomera ligger vest for Tenerife og har 1800 fastboende. Øya har fått navn etter en adelsmann. Restau-ranten vi spiste på lå oppe i høgda med god utsikt nedover dalen. Vi kjørte ned fra dalen og så at øya var grøderik og dyrket i terrasser.

Fint dyrket i terrasser

Vi kjørte ned til hovedbyen som heter San Sebastian.Det var en søt liten by med smale gater og fine blomster. Bildet under er tatt da vi kom lenger nedover mot havna.

I San Sebastian

Bygningene i San Sebastian lå delvis oppetter åssida rundt. Columbus er er den mest kjente personen som er knytt til La Gomera. Han var på øya første gang i 1492, og kom tilbake hit før han dro på sine kjente reiser. Her hadde han et eventyr med ei grevinne, Beatriz de Bombadilla.

Idyllisk by San Sebastian

Besøket på La Gomera var over, og vi tok ferga tilbake til Los Cristianos, samt buss videre til Los Americas. Vi hadde en fin langtidsferie på Tenerife, spesielt gikk vi mye turer i fint klima. Jeg vil avslutte med et bilde tatt dagen etter. På bildet har vi gått helt til endes i Los Americas, og tar en pause.

Pause i Los Americas





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar