søndag 8. juli 2012

Sommerkvelder

Kveldshimmelen kan by på fine fargespill nå i de lyse sommerkveldene. Jeg satt på balkongen for noen få dager siden og så på det utrolige vakre fargene. Bildet under er tatt etter klokka hadde rundet 23.00.

Kveldshimmel over Bærum

Da jeg satt der på balkongen og så på de fine fargene, tenkte jeg at det er få ting som kan slå en solned-gang. Samme hvor en er i verden. Jeg tenkte på turen til USA i 92, vi var kommet til siste kvelden i Seattle. Marit, jeg og guttene var buden i avskjedsselskap, og kjørte et stykke ut fra Seattle. Om kvelden stod vi utenfor huset til vertinnen og beundret solnedgangen ved Stillehavet.

Kveld utenfor Seattle


I 80 var vi på ferie i Jugoslavia i to uker. Vi bodde i en liten by som het Caftat som lå et stykke utenfor Dubrovnik. Caftat ligger ved en liten bukt, og solnedgangene der var flotte.

Sola på vei ned i Caftat

På sjøtur er det ekstra fint i slike kvelder. Eksempel på det er bilde under som er fra en liten, dansk fiskerlandsby. Vi var på ferietur i 94 med småbåt og hadde lagt fast for natta. Neste morgen skulle vi gå til Halmstad i Sverige. Kvelden var stille og fin.

I Gilleleje

Vi var på mange sjøreiser på Gevostar og opplevde mange strålende kvelder på havet. Vanligvis var vi heldige med været. Bildet under er tatt i Skagerak i 82.

Stille kveld på havet


På rundturen på Island i 98 overnattet vi på et hotell i Høfn som ligger ved utløpet av Vatnajøkul, Islands og Europas største isbre. Vi hadde utsikt mot breen og kveldslyset var trolsk.

Kveld i Høfn


  I 2001 var vi på cruise i Middelhavet, og Napoli i Italia var ei av havnene. Da skipet skulle gå fra havna, var sola på vei ned. Alt lå i et gyllent skjær.

Avgang fra Napoli

På rundreisa i Sør- Afrika i 2002 var vi på safari i Bongani Viltreservat. Vi var både på morgensafari og på safari om kvelden. Sola gikk ned i et spekter av gule og oransje farger, og ble det fort mørkt. Stifinneren som satt i et sete framme på panseret og lyste med ei stor lykt. Det var litt skummelt. Bildet av solnedgangen ble litt dunkelt.

På kveldssafari i Sør- Afrika

På samme rundreisa i Sør- Afrika kjørte vi den vakre og berømte strekningen The Garden Route. Der overnattet vi bant annet på et hotell ved Det indiske hav. Det var en strålende kveld å rusle langs havet.

Ved Det indiske hav


I 2005 reiste vi rundt i Australia og siste byen vi var i var Perth. En vakker by som ligger sørvest i Australia, ut mot det indiske hav. Solnedgangen der var fin å se.

Kveldslys over kanalen i Perth
 
Da vi var på reise i Egypt, var vi først på cruise på Nilen. Det var en opplevelse å cruise sakte langs de palmekledde breddene. Kveldene var passelig varme, og fint å stå ute langs rekka og se når sola gikk ned.

Sola går ned over Nilen

Etter cruiset på Nilen besøkte vi Alexandria og Kairo. Reisa i Egypt avsluttet vi med et par dager i Hurghada. Her gjorde jeg en vri og tok bilde av soloppgangen. Den var strålende.

Morgensol over Hurghada, Egypt

På cruise i Karibien var ikke bare spennende havner, men også fine strekninger på havet. Da lå en og slanget seg i en solseng på dekk mens skipet stimet over stille, blått hav, under en knallblå, skyfri himmel. Om kvelden kunne en nyte sola gå i havet.

Sola på vei ned i Karibien

På busstur i Russland i 2010 besøkte vi også St. Petersburg. En av de fineste byene jeg har sett, kanskje den fineste. Da kveldslyset kom, og sola la byen i et rosa skjær, tenkte jeg at solnedgangen kan også være fin i en by.

Kveld i St. Petersburg

Men en trenger ikke hoppe over bekken etter vatn. Det var, og er mange kjempefine kvelder på Sunnmøre. Dermed kan vi slå fast at det ikke bare er i utlandet solnedgangene er et syn verdt.   
 
Solnedgang i Tjørvåg 2007


Dette var betraktninger fra en balkong i Bærum mens himmelen speilet seg i et nydelig skjær fra en sol på vei ned. Jeg avslutter med et bilde fra der jeg begynte, den vakre kvelden på balkongen.


Sommerhimmel




  

  


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar