lørdag 21. juli 2012

Musikk rundt om i verden

Musikk er så mangt, det spørs hvilken anledning det er, og hvor i verden du er. Da vi var på besøk hos yngstemann i New York i 98, gikk vi en kveld på en lokal jazzklubb og hørte på Washington Heights Quartet. De var dyktige.

Jazztoner


Vi var på rundreise i Indonesia i 2001, og var da noen dager i Jakarta. En kveld var vi på en fin restaurant, et tidligere privarhjem til en millionær. Her var det ristaffel. Inne i gangen satt noen karer på gulvet og spilte både da vi kom, og da vi gikk.

 Musikk i Jakarta



Turen til Indonesia ble avsluttet på Bali. Da vi hadde sjekket ut og skulle reise fra hotellet, ble det tatt farvel med musikk fra noen karer som spilte gambelangmusikk, også kalt måneskinnslyd.

Gambelangmusikk på Bali

På tur i Ungarn i 2003 var vi blant annet ute på Pusztan og besøkte hestefolk. De viste sine kunster med forskjellige type hester, ofte stod de på hesteryggen når hesten var i vill fart. Vi spiste middag der ute også, og ble da underholdt med ungarsk musikk.

Ungarske toner


Men ingen steder var det mer live musikk enn på Cuba som vi besøkte i 2009. Samme hvor vi var og hvilke tid det var på døgnet, noen sang og spilte. I den lille byen Bayamo var vi og hørte på noen ganske berømte karer. Kvikke cubanske toner.

Det svinger på Cuba
  
  
Siste dagene på Cuba bodde vi i Havana. På hotellet var det også musikk til frokosten, men det var mer avslappende toner mens vi spiste.

Frukostmusikk i Havana

Til slutt må Karibien med. På cruise i 2010 besøkte vi blant annet øya St. Thomas, og der var karibiske rytmer. På bildet ser vi en ganske mørk kar som prøvde å lære bort noen rytmer, men det var ingen enkel oppgave.

Karibiske rytmer på St. Thomas

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar