mandag 31. desember 2012

Julefeiring 2012, del 3

Torsdag dro vi inn til et kjøpesenter i sentrum av Stettin. Det heter Galleria Kaskada. Et stort og fint kjøpe- senter, og det var flott julepyntet.

Fint pyntet


Her var masse butikker, og et stort og variert utvalg av varer. Særlig var vi innom butikker med dameklær, og her var å velge mellom.

Hvor går vi nå?


Til slutt måtte vi sette oss for å få en matbit, spisesteder var også et rikt utvalg av. Da det var gjort, oppdaget damene en ny butikk. Sett veskene her, sa jeg. Det gjorde de før de hastet av gårde.

Mange vesker å passe


Endelg var alle fornøyde av handelen og vi gikk ut fra kjøpesenteret. Vi så oss om etter taxi utenfor det opplyste varehuset. Det lyste fint i mørket. Det småregnet, men vi så en taxistasjon rett ved, satte oss i en av bilene og dro fra sentrum.

Galleria Kaskada


Dette var vår siste kveld hos vertsfamilien. Minstemann følte seg ikke bra, så han lå rett ut i sofakroken.

Ikke i form


Denne kvelden måtte vi ta avskjed med de fleste, for neste morgen skulle vi dra tidlig. Hunden Aria måtte vi også klemme litt ekstra. Det er ei fin hundefrøken av rasen Border Collie, og hevder å ha et ekte foreldre-par.

Adjø Aira


Til middag spiste vi rester av julemiddagen, og den smakte nesten bedre denne kvelden. Vi satt lenge ved bordet og pratet, for dette var siste kvelden av ei hyggelig julefeiring i Stettin. Neste morgen som var fredag 27. desember kjørte vi av gårde klokka 08,45. Snart passerte vi grensen og kjørte inn i Tyskland i det morgenlyset la sin gullglans over landskapet.

Morgenlys


Vi passerte flere flokker med hjortedyr som beitet på markene. Det var svært mange vindmøller i Tyskland, kanskje majestetisk i morgenlyset, men jeg synes ikke særlig om det i naturen.

Vindmøller


Rett vest for Rostock stoppet vi en kort stund for en matbit på en veikro før vi fortsatte.

Kort stopp


Vi kjørte siste strekket til Kiel. Der lå ferga til Color Line, Fantasy, klar og vi kjørte om bord. Denne kvelden spiste vi italiensk, litt forandring fra all julematen

Fantasy lå klar


Neste morgen møttes vi, og jeg skrytte av den rolige overseilinga. Da fikk jeg vite at de fleste hadde våknet før klokka fire av at det slingret så dørene smalt. Jeg hadde sovet som en stein. Vi gikk til bilene, og klokka 10.00 kjørte vi på land i et snødekt Oslo. Det var stille, men regnet litt. Vi var tilbake etter en vellykket jul i Polen.

Klar til landgang i Oslo
 





 


 
  
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar