søndag 30. desember 2012

Julefeiring 2012, del 2

Så var det julaften og pakkene lå klar under treet, men de skulle ikke pakkes opp før middagen var over. Alle hadde pyntet seg og var klare for kvelden.

Pakkene ligger klar


Storesøster og lillebror


Middagen var straks klar og to bord måtte dekkes for å få plass til 15 personer. Vertsfamilien, vi gjestene fra Norge, pluss to polske gjester.

Middagen er klar


Ved middagsbordet


Det var norsk julemiddag med alt tilbehør, og det smakte nydelig. Etter at middagsbordet var ryddet og alt i orden, ble julegavene delt ut, men da kom julenissen, noen mente det var noe kjent ved nissen.

Julenissen


Hundefrøkena var også pyntet


Nå ble dataen gjort klar for vi skulle snakke med familien i Trondheim. Da forbindelsen var klar, ble det julehilsen og en liten prinsesse spilte blokkfløyte til oss. Hun var meget flink, og vi klappet.

Isabell spilte blokkfløyte

Det var svært kjekt å se live de som feiret jul i Trondheim. Da julegavene var ferdig utdelt og alt roet seg, ble det avslapning resten av julekvelden. Alle så ut for å trives.

Gjestene trivdes


Første juledag var vi til middag hos vertinnens mor. Vi spaserte ca 10- 15 minutter nedover til det lokale sentrum. Været var fint og mildt. Vi fikk servert fylt svinekam med tilbehør, og det smakte fortreffelig.

Sammen med vertinnen


Så ble det servert kaffe, dessert og kaker. Drøsen gikk rundt i den koselige stua, på norsk, engelsk og polsk. Det ble noen hyggelige timer.

I kaffehjørnet


Gjestene koser seg


Vertinnen hadde en fin stue, og hadde pyntet med juleting. Hun hadde også laget seg et oppheng med bilder av både polsk og norsk familie. Vi hadde en interessant 1. juledag.

Familiebilder


Andre juladag våknet vi til fint vær. Morgensola skinte over sentrum av Stettin. Jeg gikk ut og tok bilder av utsikta bortover mot byen.

Morgensol


Gjestene kom i tur og orden til frokost, og da var det ei hundefrøken som ble glad. Nå fikk hun lekekamerater.

Noe godt til meg?


Etter trimtur ble de yngste sysselsatt på kjøkkenet med å pynte pepperkaker. Det ble mange fine kunstverk. Personlig slappet jeg av i sofakroken med en av bøkene jeg fikk i julegave.

Skjære kunsten


 I sofakroken


Også 2. juledag ble det nydelig middag. Enda en juledag gikk mot slutten.

Vertsskapet


Siste del kommer i morgen.






 

               

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar