lørdag 29. desember 2012

Om julefeiringen 2012, del 1

I år som i fjor skulle familien samles i Stettin til julefeiring. Vi fordelte oss i to biler og kjørte om bord i Kielfergen. Da båten var klar for avgang, satt vi også klar.

På plass


Presis kl 14.00 la vi fra kai i Oslo og stima ut fjorden. Været var grått, men sjøen rolig. Vi satt i 15. etasje og så på utsikta da vi passerte blant anna Frammuseet, og Dyna fyr.

Frammuseet

Dyna fyr


Vi hadde bestilt julebuffé om kvelden og møtte mannsterkt opp. Det var masse godt å velge mellom. Alt fra salater, fisk, svineribbe, samt mange gode desserter og kaker. Kvelden avsluttet vi med et besøk i musikk-restauranten og hørte på live musikk.

På julebuffé


Live musikk


Fredag morgen 21. desember kjørte vi på land i Kiel. Været var grått, men det forundret meg at mange av markene var knallgrønne i Tyskland. Men da vi kjørte innover i Polen, var det litt snø. Da vi nærmet oss Stettin, skinte sola.

Grønt i Tyskland


Litt snø i Polen


Sola skinte


Vertsfamilien hadde skaffet seg en hund som nå var 2,5 måned. Hun, det var ei dame, ville gjerne leke. Alle julegjestene ble sjarmert av den fine hunden.

Aira


Lørdag våknet jeg med en kraftig forkjølelse, og måtte ta det med ro. De andre gikk på tur med Aira. Men om kvelden kunne jeg bli med på julebordet som vi ble bedt på. Det ble holdt på restauranten Ricoria inne i byen. Vi satt ved langbord som stod klart.

Vi er framme



Bordet var klart


Restauranten var fint pyntet, og serveringen smakte. Under og etter middagen ble musikkanlegget testet, og flere ble etter hvert diskjokey. God mat og en hyggelig kveld.

På julebord


Hvem er diskjockey?


Lillejulaften ble det en liten butikkrunde i et av de store butikksentrene. Der var naturligvis også fint pyntet, de minnet oss på at nå var det straks før jula ble ringt inn.

Pyntet kjøpesenter


I fiskeavdelingen svømte karper rundt i et lite kar, og folk handlet, for karpe står på julemenyen til mange familier i Polen. De tok opp fisken med håv og la i et plastikknett med vatn. Jeg fikk ikke lov til å ta bilde av den prosessen.

Karper


Denne kvelden var juletreet i stua til vertsfamilien pyntet og det meste klart til jul. Seinere på kvelden ble det servering av spekemat i hagestua i andre etasje. Det smakte fortreffelig, og var en kjekk avslutning på lillejulaften.

Lillejulaften


Del 2 kommer i morgen.

 










 
   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar