lørdag 29. september 2012

På quiz

I går ettermiddag dro jeg inn til Oslo for å møte tre personer etter de var ferdige på jobb. På Aker Brygge skulle jeg møte en av dem. Mens jeg ventet studerte jeg Rådhuset som denne dagen hadde flagget på halv stang fordi prinsesse Ragnhild ble bisatt. Prinsessen som hele sitt liv som gift bodde i Brasil, i Rio.

Flagget på halv stang


Vi tok trikken fra Aker Brygge til Grunerløkka. Vi spaserte til den irske puben o´reillys. Utenfor stod de to andre og ventet. Siden vi var tidlig ute, fikk vi tak i et ledig bord. Veggene på puben var smykket med flere bilder, sikkert av de irske anene som kom til byen en gang og startet pub.

Inne på puben


Klokka 18.00 startet quizen, og vi satt klare med papir og blyant. Det var nesten ingen enkle spørsmål. Tema på de første rundene var geografi, sport, fugler osv. De var mange skjermer i lokalet som viste spørsmålet. På bildet er det spørsmål om hva disse fuglene heter.

Hva heter fuglene?


Til slutt var det musikkquiz og da spilte de musikk. Hvem er vokalisten? Hva heter gruppa? Og da fløy blyanten over papiret. Resultatet ble bra. Hver fredag er her quiz, og de er populære, det så jeg på det tettpakka lokalet. Men for oss var det på tide å dra.

Utenfor den irske puben


Nå spaserte vi over brua som heter Ankerbrua og går over Akerselva i bydelen Grunerløkka. Første brua var anlagt i 1874 og var ei trebru. På brua er fire bronsefigurer med eventyrmotiv, en på hvert hjørne.

Kvitebjørn Kong Valemon


Ei ny bru kom i 1926, den var av stein. Bronsefigurene er laga av Dyre Vaa og brua fikk figurene i 1937. Siden bronsefigurene har eventyrmotiv, er brua også kalt for Eventyrbrua.

Peer Gynt


Vi spaserte videre til et sted som het Sara, der satt vi ute under tak, for nå regna det. Men vi skulle bare runde av kvelden før vi dro hjem. En artig kveld.

På Sara


    
  




   
   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar