søndag 30. september 2012

På kunstutstilling

I ettermiddag har jeg vært på kunstutstilling. Vi var tre personer som kjørte til Henie- Onstad kunstsenter på Høvikodden. Vi skulle se en maleriutstilling.

Henie- Onstad Kunstsenter


At kunstsenteret ble til, kan vi takke vår berømte kunstløperske Sonja Henie for. Hun er og var en legende i sin tid. Hun spilte også inn filmer i Hollywood, eg er den ene av to nordmenn som har en stjerne i fortauet på Walk of Fame.

Sonja Henie


Sonja Henie og hennes mann skipsrederen Niels Onstad gav sin private samling av samtidskunst, samt penger til bygging og drift av senteret, og Bærum kommune gav tomta. I 1968 ble senteret åpnet av Sonja Henie, hennes mann og ikke minst kongeparet. Nå ville vi se utstillingen og så først maleri som tilhører dronning Sonja.

Utsikt mot hjemsted
av Kjell Nupen


Utstillingen hadde temaet: Landskap og Rom. På neste bildet ser vi maleriet: Dåvits, malt av Kira Wage.

Dåvits


Det tredje maleriet jeg skal vise var laget av Ida Lorentzen og hadde tittelen: Darknes in the servitude of light.

Det var de tre bildene jeg likte best.Parallelt med maleria var en utstilling som het : Tre reiser. Tre landskap. Det var en grafikkmappe med 24 trykk laget av dronning Sonja, Kjell Nupen og Ørnulf Opdahl.

Rød strek laget av
dronning Sonja


Utgangspunktet for dronning Sonja sine bilder var fotografier hun tok på Svalbard. Bildet under har dronningen laget og heter Isdans.

Isdans



Dronning Sonja samarbeidet med de to kunstnerne Kjell Nupen og Ørnulf Oppdahl. Hun lærte sjølsagt mye av dem. På bildet under ser vi dem i full virksomhet mens de arbeidet.

En dronning og to kunstnere


Det var svært interessant å se på begge utstillingene. At dronning Sonja har sans for kunst er det ikke tvil om, men jeg må tilstå at noen av bildene forstod jeg ikke. Som for eksempel et som bare var en kolsvart flate.

Interessant utstilling


Vi gikk en runde på det andre de hadde å by på av kunst på senteret, og det var litt av hvert. Men nå var vi ferdige med besøket på Henie- Onstad Senteret, og var en opplevelse rikere.

Besøket er over
 





 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar