torsdag 28. februar 2013

På ost- og vinkurs, februar 13

Yngstemann gav meg og sine to søstrer lik julegave. Det var ost- og vinkurs. Sjøl ble han også med. Egentlig skulle kurset holdes i januar, men foredragsholderen ble syk, og dermed utsatt til 27. februar som var i går.

Julegava


Jeg tok buss inn til Oslo og møtte de andre på Grand Hotel. De kom rett fra jobb. Vi møtte opp i en konferansesal i 7. etasje.

Grand Hotel


Mange var kommet da vi inntok våre plasser. Bordene var ferdig dekket, ingen tvil om hva som stod på programmet.

Bordene stod klar


Rett etter åpningen ble det delt ut tallerkener med flere sorter ost som skulle smakes på.

Fristende oster


Til hver ost ble det servert en skvett vin, og sjøl om en ikke er noen ekspert kjente vi at vinen passet godt til den osten som skulle smakes til.

Vin og ost passet sammen


Alle fulgte nøye med det foredragsholderen sa, og noen noterte flittig. Det var viktig å vite navn på viner og oster som passet sammen.

Det lyttes ved bordene


Da damen var ferdig med foredraget, kom hun rundt ved bordene og ville vite om det var spørsmål. Det var en del spørsmål, også fra vårt bord.

Damen som holdt kurset


Så var kurset slutt. Det som gav meg en aha- opplevelse, var at til ost serveres helst kvitvin. Jeg har alltid trodd at til ost serveres rødvin. En annen ting er at vinene de serverte til hver ostetype smakte perfekt til osten. Nå gikk vi en trapp opp og inn i en av barene. Der satt vi en liten stund før vi dro hjem. Vi diskuterte kurset som alle var fornøyde med. En julegave som falt i smak.

Utenfor baren vi besøkte

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar