onsdag 30. januar 2013

Lei vinteren 2013

Er lei vinteren enda vi ikke er helt ferdig med andre vintermåned. Kalenderen sier at februar også er vinter, og naturen har ofte vist at den kan bli enda lenger. Det hjelper å tenke på strender, palmer og varme. Bildet under ble tatt i går, i dag har snøen heldigvis sunket litt sammen.

Snølandskap

For å bli mildere stemt har jeg tenkt på steder det kunne ha vært greit å besøke en gang til. Kanskje Bali? En eventyrlig øy. På bildet har jeg gått til stranda som lå rett nedenfor hotellet, for å nyte sola, se på havet og se på brenningene som brøt kvitskummet rett bortenfor. Så et bilde tatt på hotellet.

På Bali, 2001

På hotelbalkongen, Bali 2001

Eller Sør- Afrika? Safari hadde vært tingen. Neste bilde er fra en rundreise i Sør- Afrika i 2002. Vi har vært i Johannesburg og kjørt et stykke nordover til Benganireservatet for å bli med på safari. Bildet viser en pause mellom to safariturer. Pause med litt te i hotellhagen før vi skal på kveldssafari.

Pause før neste safari

Vietnam er også en mulighet. Der kan en mellom anna besøke Vietnams eldste by Hoi An, lære om historien, og ikke minst spasere langs elva, nyte varmen, palmene og det fine landskapet.

Fra Hoi An, 2004

Kanskje slå på stortromma og dra til Australia! Vi var på rundtur der i 2005. Der er en masse kjente steder å besøke. I Cairns stod et besøk i regnskogen på programmet. Varmt og fint, samt svært interessant.

I regnskogen i Cairns, Australia.

India er et eneste stort eventyr. Varmt, eksotiske omgivelser og et brokete folkeliv. Rike, og mange fattige. Tenk å bli med på soloppgangen over Ganges ved Varanasi, bli med i en robåt som glir langs bredden for å se på alt som foregår en tidlig morgenstund. En utrolig opplevelse. Bildet er tatt i 2006.

Ved Ganges, Varanasi, India.

Kanskje cruise på Nilen ville være tingen? Langs Nilens bredder er grøderikt. Det er fin kontrast mellom knallblå elv, tett av grønne palmer med en bakgrunn av gulbrune fjell, over ser vi en blå himmel. Da er det fint å sitte i en god stol på skipet og nyte synet.

Cruise på Nilen,2007

Skal en nyte sol og badeliv er Thailand et fint sted. Varmt og eksotisk. Her kan en boltre seg i havet eller i basseng. I Hua Hin var et flott sted for badeliv. Bildet under er tatt i Hua Hin i februar 2009.

Badeliv i Thailand

Cuba kan jeg godt tenke meg å besøke en gang til. Vi var en rundtur på øya høsten 2009. Det er ei historisk interessant øy. Det kunne blåse litt iblant, men fin temperatur. I Havana var det kjekt å spasere langs havne- promenaden.

I Havana, Cuba

Cruise i Karibien er en fin måte å nyte sol og varme. Det gjorde vi i februar 2010. Vi besøkte flere spennende havner. Bildet under er tatt på ei strand i St. Martin.

I Karibien

Når en først er i cruisemodus kan det også anbefales å ta et cruise i de greske farvatn. Vi angrer ikke på cruiset vi var på i 2011. Vi besøkte flere havner, bildet er tatt på Mykanos,

På Mykanos

Til slutt må California nevnes. Der kjørte vi rundt tre uker sist sommer. En eventyrtur med masse opp-levelser. Jeg avslutter med et bilde fra Hollywood, fra bassengområdet til hotell Roosevelt der vi bodde. Her bodde også Marilyn Monroe en god stund, og ved dette bassenget ble bildene tatt som hun slo igjennom med.

Bassenget ved Roosevelt, Hollywood,California

I helga drar jeg på tur, og da blir det helt sikkert noe å fortelle om på tirsdag.

mandag 28. januar 2013

Noen liker vinter og snø, januar 13

Søndag var det liv i Skuibakken. Full aking. Men før det kom så langt måtte hele familien hjelpe til med å måke snø av bilen. Når det var gjort, satte de kursen mot Skuibakken.

Først klargjøre bilen

Da bilen var parkert ved Skuibakken, måtte akebrettet takes ut og gjøres helt klar for nå er det straks full rulle.

Hedda er klar

Noen er modige og setter ut fra toppen. Vil dette gå bra? Fotografen holder pusten.

Ut fra toppen

Dette var gøy, nå må vi opp på toppen igjen. Den yngste hadde vært i snølandskap før.

Dina liker snø

Det blei travelt, og nå måtte en liten pause til. Noe lite å bite i ble det også.

Liten pause

Så tilbake til unnarennet. Opp på toppen og så sette utfor. Jentene i vill fart nedover Skuibakken. Men nå var det snart på tide å pakke inn i bilen og dra hjem etter en skikkelig vintersøndag.

Her kommer vi!


Dette var i går, men i dag er det også snølandskap ute. Fint vær og nå har måleren krøpet oppover mot null grader. I dag da jeg spaserte til butikken lå brøytekantene fint ved gangveien, men ikke særlig høge. Personlig håper jeg det ikke kommer særlig mer snø. Avslutter med bildet jeg tok i dag. De ser ikke ut for at disse to heller er spesiel glade i snø.

Nok snø?

søndag 27. januar 2013

Lillegutt 21 år 2013

Lørdag var vi samlet for å feire bursdagsbarnet som hadde blitt 21 år dagen før som var 25. januar. Han ble først gratulert med sjampanje. Se nøye på bildet under. Lyset i hylla er ett som var igjen fra dåpsmiddagen i Tjørvåg påska 92. Legg også merke i hylla under. De svarte skoparet er det første til storesøster, de kvite er lillebror sine første sko.

Bursdagsbarnet


Når vi først snakker om sko. Se på bildet under. Stor utvikling på 21 år. Det første skoparet lillegutt stabbet rundt i, det står her sammen med ett av de han spaserer rundt i i dag.

Før og nå


Vi var til sammen ni personer i selskapet, storesøster var desverre ikke hjemme. Her ser vi en av gjestene.

En av gjestene

Det ble tid til en liten prat med bursdagsbarnet før middag. Menyen var lasagne og salat. Jeg troe det var hovedpersonen som hadde bestemt menyen.

En liten prat før middag

Lyset som er nevnt ble altså til overs fra dåpsmiddagen i Tjørvåg påska 92, planen var å bruke det en gang de var på besøk, men alltid glemt. Jeg tenkte at 21- årsdagen var en passelig anledning å bruke det. Dermed tok jeg med lyset, og det brant under bursdagsmiddagen. Vi ser det i bakgrunnen ved vinduet.

Middagsbordet

Til slutt kom kaker og kaffe. Sjølve bursdagskaka, pavlovakake, var flott og nydelig god, sjokoladekaker med hjemmelaget vaniliesaus ble også servert. Ved bordet på bildet under ser vi bursdagsbarnet og venninnen.

Ved kaffen

Det var et hyggelig bursdagsselskap, og jeg vil avslutte med et bilde av bursdagsbarnet tatt sommeren 94 i Oslo. Tenk at bursdagsbarnet har vært så liten. Nå troe jeg vogna hadde vært for knapp.

Tida går


onsdag 23. januar 2013

Edvard Munch født for 150 år siden

I år er det 150 år siden vår verdenskjente maler Edvard Munch ble født. Han ble født 12. desember i 1863  på en gård som heter Englegård. Gården ligger i Løten. I 2013 skal maleren hylles med utstillinger og annen festivitas gjennom hele dette året.

Englegård
Munchs fødested

 I 1864 flyttet familien til Oslo som da het Kristiania. Bare 19 år gammel kom han inn i bohemmiljøet. Han giftet seg aldri, men hadde mange dramatiske afferer med kvinner. Maleren hadde ingen barn. Bildet under er tatt ca i 1892.

En ung Munch


Edvard Munch har skapt kunstverk som de aller fleste av oss kjenner navnet på. Aller mest kjent er maleriet Skrik. Det motivet malte han i flere variasjoner. Under er ett av dem. Dette motivet er kjent over hele verden.

SKRIK


Munch kjøpte et sommersted på Åsgårdstrand, og oppholdt seg der vanligvis hver sommer. I 1997 var vi på båttur og svinget da inn til Åsgårdstrand som er et nydelig sted. Vi lå der et par dager og var et par ganger opp i huset til Munch. På bildet over på verandaen til den berømte maleren.

På verandaen til Munch


Sommerhuset var egentlig ei enkel fiskerhytte fra 1700- talet. Men det var et idyllisk sted oppe på en ås. I Åsgårdstrand malte han også flere bilder. Mest kjent er kanskje Pikene på broen. Bildet under er tatt om lag der motivet til Munch hadde de tre jentene han malte. Med andre ord et bilde med kjent bakgrunn.

Kjent bakgrunn i Åsgårdstrand

 I år får vi altså høre mye om Edvard Munch som ble født for 150 år siden. Det passer å runde av dette innlegget med enda et kjent motiv som jeg personlig liker godt: Livets Dans.

Livets Dans

søndag 20. januar 2013

Bursdagsfeiring 19. januar 2013

I går hadde yngstemann i søskenflokken bursdag. I julegave fikk han billett til Latter pluss middag på en restaurant han valgte. Alt ble lagt til 19. januar som var i går, og det passa fint siden det var lørdag.

Utenfor Latter

Latter er showscenen på Aker Brygge. Vi hengte av oss ytterklærne og inntok våre plasser. Anne Kat Herland sitt standup- show: Jakten på erligheten, stod på programmet.

Tittelen på showet

Showet har gått for fulle hus i ukevis. Også denne kvelden var det et forventningsfullt publikum i salen. Jeg hadde aldri sett dama live før, det hadde heller ikke bursdagsbarnet, så dette skulle bli spennende.

Forventningsfullt publikum

Det var fotoforbud da forestillingen startet, dermed må jeg nøye meg med bildet på programmet. Anne Kat Herland er kjent fra tv- programmet Nytt på Nytt, og andre opptredener på tv. Hun vant klassen beste standup- artist både i 2003, 2006, og i 2009.

Anne Kat Herland

Det ble litt av ei forestilling. Ho prata på innpust og utpust i godt over en time. Ingen tvil om at Anne Kat er morsom og tar ting på korne, og stropla naturligvis en del, men det må en tåle. Personlig synes jeg det var en morsom forestilling. Etter showet var slutt, gikk vi til restauranten som var valgt. Dinner.

På Dinner


 Jeg valgte hummersalat som forrett og and til hovedrett. De andre valgte flere sorter matretter. Dinner er en kinesisk restaurant og har vært kjent for god mat. Dette var mitt første besøk på denne restauranten

Forretten er kommet

Hummersalat


Bursdagsbarnet fikk gaver og så ut for å kose seg. Vi hadde en riktig hyggelig kveld. Da avslutter jeg med bilde av bursdagsbarnet tatt på Dinner.

Bursdagsbarnet


fredag 18. januar 2013

Hvor var jeg den 18. januar for åtte år siden?

Dette funderte jeg på i dag mens jeg stod og så ut på et kvitt snølandskap med minus 10 grader. Det var i januar 2005, da måte jeg hente album nr 37. Langtidsferie på Tenerife, nesten en måned i Los Americas. Men hva gjorde vi 18. januar? Albumet viser at vi dro på tur til La Gomera.

Vi drar fra Los Cristianos

Ferga går til La Gomera fra Los Cristianos. Etter 45 minutter skal vi legge til i havna til La Gomera. Jeg er spent på hvordan denne lille kanariøya ser ut.

Straks i havn på La Gomera

Vi skulle med på en tur opp i høgda på øya som var grønn og kupert. Det var tendens til skodde på toppen, men så var vi oppe i fjella på 1500 meters høgde. Videre skulle vi besøke verdens eldste laurbærskog. Interessant å spasere i den, et laurbærblad "ramla" ned i veska mi, vanligvis er jeg helig sånn. Nå ligger det i album nr 37. Artig å ha.

Verdens eldste laurbærskog

Vi kjørte et stykke tilbake nedover høgda. Der spiste vi god lunsj på en restaurant. Da kom to karer og demonstrerte et plystrespråk som blir brukt på La Gomera. Det blir kalt Silbo. Plystringen kan høres fra dal til dal, så langt som 4 km. Der var spennende å få plystringen demonstrert.

En som viser plystrespråket

La Gomera ligger vest for Tenerife og har 1800 fastboende. Øya har fått navn etter en adelsmann. Restau-ranten vi spiste på lå oppe i høgda med god utsikt nedover dalen. Vi kjørte ned fra dalen og så at øya var grøderik og dyrket i terrasser.

Fint dyrket i terrasser

Vi kjørte ned til hovedbyen som heter San Sebastian.Det var en søt liten by med smale gater og fine blomster. Bildet under er tatt da vi kom lenger nedover mot havna.

I San Sebastian

Bygningene i San Sebastian lå delvis oppetter åssida rundt. Columbus er er den mest kjente personen som er knytt til La Gomera. Han var på øya første gang i 1492, og kom tilbake hit før han dro på sine kjente reiser. Her hadde han et eventyr med ei grevinne, Beatriz de Bombadilla.

Idyllisk by San Sebastian

Besøket på La Gomera var over, og vi tok ferga tilbake til Los Cristianos, samt buss videre til Los Americas. Vi hadde en fin langtidsferie på Tenerife, spesielt gikk vi mye turer i fint klima. Jeg vil avslutte med et bilde tatt dagen etter. På bildet har vi gått helt til endes i Los Americas, og tar en pause.

Pause i Los Americas





mandag 14. januar 2013

På helgevisitter andre helga i januar 2013

Lørdag møtte noen av oss for å diskutere helgeturer i nærmeste framtid. En tur ble bestemt til midten av februar. Den ble lagt til London, og det er greit for meg, det er nemlig om lag 25 år siden jeg sist var i den engelske hovedstaden. Jeg glemte å ta bilder på lørdag, derfor bruker jeg et bilde fra sist jeg var i London.

Lenge siden


Søndag ble vi som er i nærheten bedt til søndagskaffe på Kolsås. Vertinnen ville gjerne ha vekk mest mulig av julekakene som var igjen, samt julegodter. Vi gjesten gjorde så godt vi kunne.

Siste julekakene skal vekk


Det var kaldt også på Kolsås, men været ellers var klart og fint. Fin utsikt fra verandaen.

Fint lys, men kaldt

Vi hadde ei hyggelig stund ved kaffebordet, men nå må det bli slutt på kakespising ei stund.

For mye kaker?

I dagtidlig så jeg ut på temperaturmåleren og den viste 18 minus. Rett før jeg startet dette innlegget tok jeg et bilde fra verandaen, folk har nok med å fyre i ovner og peiser, men nå var det bare 14 minus ute. Nå ser jeg det daler noen få snøflukser ute. Jeg liker bedre regn.

Altfor kaldt