tirsdag 24. juli 2012

Ferietur til Amerika

Da er det pakket og klart for en tre ukers ferie i USA. I morgentidlig drar vi fra Norge. Det skal bli spennende.

Alt er klart

Vi skal besøke California og det er første gang for meg. Jeg gleder meg. Det blir mye å se og oppleve, og når jeg kommer hjem skal jeg fortelle om turen på bloggen. På kartet ser vi området vi skal kjøre i og de tre store byene vi skal besøke. San Francisco, Los Angeles og Las Vegas.

California


Da ønsker jeg alle lesere en fortsatt god sommer. Neste blogg kommer ca 16. august.

mandag 23. juli 2012

IPhonedeksler fra molmol

Siden jeg har skaffet meg IPhone legger jeg merke til hva folk har som deksel på sine Iphoner. Her er ett som jeg la merke til på lørdag.

Rosa gameboy



Her er dekselet som jeg har brukt på min mobil



I tillegg har jeg skaffet meg to nye til California- turen.

Sølvglitter


Rosaglitter


Disse må da passe flott i Hollywood og Las Vegas.



Alle dekslene er kjøpt hos molmol.no, trykk her for å komme til butikken.

søndag 22. juli 2012

Grillparty på Kolsås

Lørdag ble jeg buden i grillparty på Kolsås, og sa naturligvis ja, takk. Da vi hadde tatt plass på verandaen, fikk vi først servert en god velkomstdrink. Jordbær daiquiri. Den smakte friskt og godt.

Friskt og godt


Været hadde vært litt skiftende, men nå ble det kjempefint, med solskinn, vi kunne nyte livet på verandaen.

Her nytes livet

Så begynte forberedelsene til grilling. Maten måtte fikses og bæres ut. Alt måtte stå klar til grillsjefen skulle starte opp.

Det meste er klart


Grillingen kunne starte og etter hvert kom masse godt på bordet. Kjøtt, pølser og blåskjell for å nevne noe. Tilbehør var klart fra bakerovnen med blant annet fløtegratinerte poteter.

Det smakte meget godt


Det var knallvarmt i sola, men den gikk runden sin og startet på nedturen. På bildet er det rett før hun forlater verandaen på Kolsås.

Sola på vei ned

Men vi fortsatte å kose oss og diskuterte ferieturen vi skulle på, og filmer. Masse filmer. Sjøl om sola var gått ned var naturen rundt oss grønn og fin. Et hyggelig grillparty.

Grønn og fin natur

 

lørdag 21. juli 2012

Musikk rundt om i verden

Musikk er så mangt, det spørs hvilken anledning det er, og hvor i verden du er. Da vi var på besøk hos yngstemann i New York i 98, gikk vi en kveld på en lokal jazzklubb og hørte på Washington Heights Quartet. De var dyktige.

Jazztoner


Vi var på rundreise i Indonesia i 2001, og var da noen dager i Jakarta. En kveld var vi på en fin restaurant, et tidligere privarhjem til en millionær. Her var det ristaffel. Inne i gangen satt noen karer på gulvet og spilte både da vi kom, og da vi gikk.

 Musikk i Jakarta



Turen til Indonesia ble avsluttet på Bali. Da vi hadde sjekket ut og skulle reise fra hotellet, ble det tatt farvel med musikk fra noen karer som spilte gambelangmusikk, også kalt måneskinnslyd.

Gambelangmusikk på Bali

På tur i Ungarn i 2003 var vi blant annet ute på Pusztan og besøkte hestefolk. De viste sine kunster med forskjellige type hester, ofte stod de på hesteryggen når hesten var i vill fart. Vi spiste middag der ute også, og ble da underholdt med ungarsk musikk.

Ungarske toner


Men ingen steder var det mer live musikk enn på Cuba som vi besøkte i 2009. Samme hvor vi var og hvilke tid det var på døgnet, noen sang og spilte. I den lille byen Bayamo var vi og hørte på noen ganske berømte karer. Kvikke cubanske toner.

Det svinger på Cuba
  
  
Siste dagene på Cuba bodde vi i Havana. På hotellet var det også musikk til frokosten, men det var mer avslappende toner mens vi spiste.

Frukostmusikk i Havana

Til slutt må Karibien med. På cruise i 2010 besøkte vi blant annet øya St. Thomas, og der var karibiske rytmer. På bildet ser vi en ganske mørk kar som prøvde å lære bort noen rytmer, men det var ingen enkel oppgave.

Karibiske rytmer på St. Thomas

torsdag 19. juli 2012

Besøk på slottet

Jeg spurte jentene om de hadde lyst til å besøke slottet, det hadde de, og i går dro vi dit. Sammen med oss tre damene møtte de opp ved slottet og skulle på en times guidet tur gjennom saler på slottet i Oslo.
Slottet ble oppført som kongebolig for kong Karl Johan og stod ferdig i 1849. Kong Haakon og dronning Maud med sønnen Olav flyttet inn i slottet i 1905. I dag er det Sonja og Harald som tripper rundt her.

Jentene foran slottet



Så startet omvisningen, og jeg vil spesielt nevne to rom. Først fugleværelset som er flott, malt av Johannes Flintoes i 1841 og viser samtidens illusjonsmaleri. Grønne blader slynger seg fra gulv til tak, og fugler titter fram her og der. I taket pryder en praktfull fugl med utslåtte vinger. Det virker levende.

Fugleværelset


Andre rommet jeg vil nevne er Store festsal, Ballsalen. Den ble under krigen brukt som lagerplass. Men nå til dags svinger fiffen seg her. Dette er det mest påkostede rommet på slottet. Salen er 360 kvadrat- meter og går over to etasjer med en takhøyde på 10,7 m. Her er fantastiske lysekroner som veier 600 kg hver.

Ballsalen

Da vi var ferdige med omvisningen, gikk vi ut i slottsparken som omgir slottet og slottsplassen. Her er høye, staselige trær, grønne plener, alleer og gangveier. Jeg stoppet opp foran statuen av dronning Maud, slank og vever stod hun på sin sokkel omgitt av fine blomsterded. Nyt midjen, det sies hun var 46 cm rundt midjen.

Dronning Maud


Men nå var det tid for kafébesøk. Vi spaserte et stykke ned Karl Johan, svinget ned mot Oslo- beAker Brygge og fant en passende plass. Her rundet vi av besøket. En koselig bytur.

På Aker Brygge

 

onsdag 18. juli 2012

På kino med Woody Allen

I går var det kinobesøk. Vi var en gjeng som ville se Woody Allens nyeste film. På vei til Gimle kino kom vi forbi statuen av Gunnar Sønsteby, vår store helt og motstandsmann under krigen. Vi måtte stoppe opp og se på Kjakan der han stod og speidet og holdt i sykkelen.

Helten Kjakan

Vi skulle se To Rome With Love. Woody Allen som hadde skrevet manuset til filmen, hadde også en av rollene. Woody Allen ble født i Brooklyn, New York i 1935. Han startet sin karriere som 15- åring med å skrive vitser i en lokalavis. Han spilte også klarinett, noe han gjør den dag i dag. Dette geniet kan det meste: manusforfatter, skuespiller, regissør, bare for å nevne litt.

Geniet Woody Allen



Vi satte oss godt til rette i Gimle kino og så Allens nyeste film To Rome With Love. Siden den er innspilt i Roma var det spennende å se igjen den flotte byen som vi besøkte for ikke så lenge siden. Jeg synes filmen var underholdende, og Woody Allens rolle var morsom. I flere sekvenser av filmen humret alle i kinosalen. Filmen kan anbefales.

Filmplakaten

    
Etter kinoforestillingen gikk vi til en uterestaurant på Frogner. Filmen måtte diskuteres. Alle likte den. De siste filmene til Woody Allen jeg har sett er: Match Point, Midnight in Paris, og nå altså To Rome With Love. Alle filmene kan anbefales. Det var en koselig kveld i hovedstaden.

På Frogner

mandag 16. juli 2012

Trondheim, en liten helgavisitt

I helga var jeg på en liten tur til Trondheim for å hilse på slektninger og kjente som bor der. Tok ekspressen fra Oslo til Trondheim, og satt i øverste etasje på dobbeltdekkeren. Da vi dro fra Østlandet
var det truende skyer som hang over landskapet.

Mørke skyer

Vi kjørte Gudbrandsdalen, og der var landskapet pyntet i sommerfarger i de vakreste valører av grønt.

Grønn var Gudbrandsdalen


I Trondheim møtte jeg fredags kveld Andreas og fikk gratulert ham med dagen. Neste dag var viet de to yngste i klanen, og morsomt å se dem i full vigør med å leke, og lufte to hunder som var i huset.

De yngste i familien


Vi var en jeng ute i byen til lunsj, og hadde ei koselig ykt sammen. Maten var meget god.

Ute på lunsj

Resten av dagen hadde vi det hyggelig, og den ble avsluttet med middag i huset. Da ble det servert elgkaker og hjortesteik med tilbehør. Et velsmakende måltid. Så var dagen over. Neste dag startet turen tilbake, og nå satt jeg fremst oppe i andre etasje på bussen og hadde den panoramautsikten.


Vi passerer Dovre


Hele turen var preget av regnbyger, men da vi kom mot Lillehammertraktene tittet sola fram ei stund, men det varte ikke lenge før bygene satte inn igjen. Det var likevel en virkelig fin tur denne helga. Alt gikk vel.

Vi passerer vikingskipet på Hamar

torsdag 12. juli 2012

Kvitt, fint blendasmil

Nå skal det bli en skikkelig omkalfatring i boligen til Karius og Baktus. Det blir fikset to ganger i året hos tannlegen, og hjemme brukes de vanlige hjelpemidler som er anbefalt og jevnlig brukt.

Hjelpemidlene


Nei, nå snakker vi om eksperter. Folk som er et hakk over de andre. Eksperter. Jeg skal møte hos en slik rett etter ferien. På Bekkestua. Men hvor ligger det? Eneste jeg visste var at her går bussen kun fra Kolsås. Jeg måtte på oppdagelsesferd og fikk med to hjelpere. Vi spaserte til Kolsås og satte oss på bussen der det stod Bekkestua. Etter en lang stund, gikk vi av bussen der vi så skiltet Bekkestua.

Framme på Bekkestua

Så startet letingen etter den aktuelle adressen. Vi spaserte nedover langs en gate og så til venstre og høgre på utkikk etter eksperten. I ånden så jeg hvordan gliset kanskje ville bli, når den tida kom.

Kanskje slik?


Den aktuelle adressen var ikke å se, nå måtte vi spørre. Noen pekte hit, andre dit. Til slutt pekte en dame i motsatt retning av gata og sa vi skulle gå til bokhandelen Arket, i nærheten var Eksperten. Vi snudde og fulgte rådet. Et bilde til av hjelperne på besøk på Bekkestua var på sin plass.

Helperne


Til slutt fant vi adressen. Inngangen var godt hjemt nede i en sideinngang, men nå vet jeg til og med hvor ringeknappen er. Jeg stod utenfor Eksperten! I ånden så jeg resultatet av besøket etter ferien.

Kanskje slik?

Nå var det på tide og ta bussen tilbake, og da oppdaget vi at adressen vi søkte lå rett nedenfor buss-holdeplassen. Ja, ja. På Kolsås skiftet vi buss, og gikk til slutt av nær en kafé. Vi koset oss med kaker etter ferden, det fortjente vi. Da jeg gikk siste stykke hjem, tenkte jeg at etter ferien, og etter besøket hos den store Eksperten, skulle jeg ta en ekte cubasigar og slappe av.

Slik
 




  

tirsdag 10. juli 2012

Besøk

I dag fikk jeg besøk av to barnebarn, to jenter som bor her i nærheten. De fortalte om turen til Danmark der de hadde besøkt familie, og hatt det kjekt. Det er alltid hyggelig å få besøk.

Hedda og Dina


De ville høre litt om da jeg vokste opp, og da tenkte jeg på hvor fort tida går. Jeg kom fram på et bilde fra da jentenes mor startet på skolen en strålende augustdag.

Første skoledag

Min yngste bror ble ungdom og fant på forskjellige ablegøyer. På bildet tror jeg han skal vise kunster i "reien". På fint heter det kanskje husken.

Før avspark


Tida fortsatte å rase av gårde, og kamerater vokste til. På bildet er de klare for en kveldsutflukt, sikkert på besøk en eller annen plass.

Kamerater

På Sunnmøre fikk vi ofte sommerbesøk, her er østlendinger på tur. I slike høve var vi flere ganger på fjelltur slik som på bildet. Her på Hasundhornet.

Fin utsikt



Vil avslutte med et sommerbesøk for en del år siden. Da var alltid verandaen god å ha. Der kunne vi sole oss og vi kunne følge med om det skjedde noe spennende i området.

På verandaen

søndag 8. juli 2012

Sommerkvelder

Kveldshimmelen kan by på fine fargespill nå i de lyse sommerkveldene. Jeg satt på balkongen for noen få dager siden og så på det utrolige vakre fargene. Bildet under er tatt etter klokka hadde rundet 23.00.

Kveldshimmel over Bærum

Da jeg satt der på balkongen og så på de fine fargene, tenkte jeg at det er få ting som kan slå en solned-gang. Samme hvor en er i verden. Jeg tenkte på turen til USA i 92, vi var kommet til siste kvelden i Seattle. Marit, jeg og guttene var buden i avskjedsselskap, og kjørte et stykke ut fra Seattle. Om kvelden stod vi utenfor huset til vertinnen og beundret solnedgangen ved Stillehavet.

Kveld utenfor Seattle


I 80 var vi på ferie i Jugoslavia i to uker. Vi bodde i en liten by som het Caftat som lå et stykke utenfor Dubrovnik. Caftat ligger ved en liten bukt, og solnedgangene der var flotte.

Sola på vei ned i Caftat

På sjøtur er det ekstra fint i slike kvelder. Eksempel på det er bilde under som er fra en liten, dansk fiskerlandsby. Vi var på ferietur i 94 med småbåt og hadde lagt fast for natta. Neste morgen skulle vi gå til Halmstad i Sverige. Kvelden var stille og fin.

I Gilleleje

Vi var på mange sjøreiser på Gevostar og opplevde mange strålende kvelder på havet. Vanligvis var vi heldige med været. Bildet under er tatt i Skagerak i 82.

Stille kveld på havet


På rundturen på Island i 98 overnattet vi på et hotell i Høfn som ligger ved utløpet av Vatnajøkul, Islands og Europas største isbre. Vi hadde utsikt mot breen og kveldslyset var trolsk.

Kveld i Høfn


  I 2001 var vi på cruise i Middelhavet, og Napoli i Italia var ei av havnene. Da skipet skulle gå fra havna, var sola på vei ned. Alt lå i et gyllent skjær.

Avgang fra Napoli

På rundreisa i Sør- Afrika i 2002 var vi på safari i Bongani Viltreservat. Vi var både på morgensafari og på safari om kvelden. Sola gikk ned i et spekter av gule og oransje farger, og ble det fort mørkt. Stifinneren som satt i et sete framme på panseret og lyste med ei stor lykt. Det var litt skummelt. Bildet av solnedgangen ble litt dunkelt.

På kveldssafari i Sør- Afrika

På samme rundreisa i Sør- Afrika kjørte vi den vakre og berømte strekningen The Garden Route. Der overnattet vi bant annet på et hotell ved Det indiske hav. Det var en strålende kveld å rusle langs havet.

Ved Det indiske hav


I 2005 reiste vi rundt i Australia og siste byen vi var i var Perth. En vakker by som ligger sørvest i Australia, ut mot det indiske hav. Solnedgangen der var fin å se.

Kveldslys over kanalen i Perth
 
Da vi var på reise i Egypt, var vi først på cruise på Nilen. Det var en opplevelse å cruise sakte langs de palmekledde breddene. Kveldene var passelig varme, og fint å stå ute langs rekka og se når sola gikk ned.

Sola går ned over Nilen

Etter cruiset på Nilen besøkte vi Alexandria og Kairo. Reisa i Egypt avsluttet vi med et par dager i Hurghada. Her gjorde jeg en vri og tok bilde av soloppgangen. Den var strålende.

Morgensol over Hurghada, Egypt

På cruise i Karibien var ikke bare spennende havner, men også fine strekninger på havet. Da lå en og slanget seg i en solseng på dekk mens skipet stimet over stille, blått hav, under en knallblå, skyfri himmel. Om kvelden kunne en nyte sola gå i havet.

Sola på vei ned i Karibien

På busstur i Russland i 2010 besøkte vi også St. Petersburg. En av de fineste byene jeg har sett, kanskje den fineste. Da kveldslyset kom, og sola la byen i et rosa skjær, tenkte jeg at solnedgangen kan også være fin i en by.

Kveld i St. Petersburg

Men en trenger ikke hoppe over bekken etter vatn. Det var, og er mange kjempefine kvelder på Sunnmøre. Dermed kan vi slå fast at det ikke bare er i utlandet solnedgangene er et syn verdt.   
 
Solnedgang i Tjørvåg 2007


Dette var betraktninger fra en balkong i Bærum mens himmelen speilet seg i et nydelig skjær fra en sol på vei ned. Jeg avslutter med et bilde fra der jeg begynte, den vakre kvelden på balkongen.


Sommerhimmel